Om oss

Vi har många års erfarenhet av tillverkning av kyrkklockor och tillhörande utrustningar.

“klockdragningsmotorer, lucköppnare, klämthammare, klockspel, ringningsautomatik och tornur”

Företaget har en gedigen historia, vilken tar sin början redan 1805 i Solberga då Ola Larsson fick i uppdrag att försöka laga en kyrkklocka som spruckit. Och Ola gjorde det så bra att klockan ringer än i dag. Sedan fick han uppdrag från hela riket att laga kyrkklockor.

Sedan expanderade företaget sig till att börja gjuta egna kyrkklockor, och denna tradition fortsätter än idag då vi är det enda klockgjuteriet kvar i Sverige som gjuter klockor.

Företaget har sedan expanderat sig till att utveckla och tillverka utrustning för klockringning mm. Såsom klockdragningsmotorer, lucköppnare, klämthammare, klockspel, ringningsautomatik och tornur. Vi tillverkar alla våra produkter själva här på vår fabrik för den bästa kvalitet och service.

Vi både levererar, monterar och installerar våra produkter hos våra kunder om så önskas. Så när vi lämnar kunden så är det bara att trycka på knapparna så startar ringningen. Alla våra produkter skräddarsys efter kundens krav och önskemål.

Vi gjuter även andra saker såsom gravplattor, gatuskyltar, ljusstakar och konst mm. De senaste åren har vi tillsammans med designers utvecklat och tillverkat bord och delar till möbler inom design världen.

Vi gör också specialjobb som gjutning av delar till t.ex. bilar mm.

I vår mekaniska verkstad tillverkas all vår sidoutrustning och där utvecklar vi även våra egna idéer som andras.

Har ni en idé så hjälper vi gärna till att utveckla och bygga en fungerande prototyp.